Eksperymenty w Świecie Zmysłów

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Obszar: Inny obszar

Analiza sensoryczna to naukowa metoda oceny cech sensorycznych produktów spożywczych, napojów, kosmetyków, materiałów i innych przedmiotów, wykorzystująca zmysły ludzkie. Głównym celem analizy sensorycznej jest uzyskanie obiektywnych i powtarzalnych informacji dotyczących percepcji ludzkiej w odniesieniu do różnych cech produktów. Członkowie zespołu sensorycznego to osoby specjalnie przeszkolone w ocenie cech sensorycznych produktów, działające zgodnie z określonymi standardami i protokołami. Uczestnicy warsztatów, poprzez przeprowadzenie podstawowych testów stosowanych przy selekcji kandydatów do zespołu sensorycznego, będą mieli okazję sprawdzenia swoich umiejętności w tym zakresie.

Informacje:

ADRES : Sienkiewicza 4, 30-033 Kraków

LOKALIZACJA WYDARZENIA : Pracownia analizy sensorycznej

Skip to content