Bananowe DNA – jak je zobaczyć i czy jest jadalne?

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

Obszar: zdrowa gleba i żywność

Poznamy proste domowe sposoby na izolację DNA roślinnego oraz profesjonalne techniki ekstrakcji DNA stosowane w laboratorium badań molekularnych. Wyizolowane DNA będzie można nie tylko zobaczyć i dotknąć, ale też zabrać sobie na pamiątkę. Omówimy rolę białek, węglowodanów, tłuszczów i kwasów nukleinowych w diecie.

Przy głównym wejściu goście potwierdzają rejestrację. Następnie pracownik prowadzi ich do właściwej jednostki, gdzie odbywa się wydarzenie.

Rejestracja będzie prowadzona elektronicznie. Rozpocznie się 21 września o godzinie 9:00.

Informacje:

ADRES : Gronostajowa 5, 30-387 Kraków

LOKALIZACJA WYDARZENIA : Centrum Edukacji Przyrodniczej UJ, sale ekspozycyjne

Skip to content