Co kryje w sobie twój talerz – skażenie gleby i powietrza a stan żywności

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

Obszar: zdrowa gleba i żywność

We wstępie uczestnicy dowiedzą się w jaki sposób związki pochodzące z przemysłu dostają się do naszej żywności i na jakie substancje jesteśmy najbardziej narażeni. Ponadto, omówione będzie potencjalnie szkodliwe działanie związków zawartych w żywności. W trakcie warsztatów będzie można dowiedzieć się jak badamy skutki ekspozycji człowieka na zanieczyszczenia środowiska, a także będzie można poznać stosowany w tym celu sprzęt laboratoryjny oraz modele i techniki badawcze.

Rejestracja będzie prowadzona elektronicznie. Rozpocznie się 21 września o godzinie 9:00.

Informacje:

ADRES : Gronostajowa 9, 30-387 Kraków

LOKALIZACJA WYDARZENIA : Instytut Zoologii i Badań Biomedycznych, sala 1.102

Skip to content