logo-noc-naukowców w białym kolorze
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mikroświat produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Obszar: zdrowa gleba i żywność

Warsztaty dotyczyć będą przetwórstwa mięsnego i mleczarskiego. Zostanie omówiony podział na pożyteczne i niebezpieczne drobnoustroje w przetwórstwie spożywczym z podaniem przykładów i prezentacją na zdjęciach. Zaprezentowane zostanie wykonanie krok po kroku posiewów mikrobiologicznych. Dodatkowo zostaną pokazane płytki mikrobiologiczne z drobnoustrojami po okresie inkubacji. Warsztaty dotyczyć będą mikrobiologii w przetwórstwie mleka i mięsa.

Ważne informacje:

Adres: ul. Balicka 122, Kraków

Lokalizacja: budynek WTŻ, sala 1.106 i 0.107