Prozdrowotne własności wielonienasyconych kwasów tłuszczowych typu omega-3 i witaminy D – jak prawidłowo suplementować

Opis wydarzenia:

Organizator: Instytut Farmakologii im. Jerzego Maja Polskiej Akademii Nauk w Krakowie

Obszar: ochrona zdrowia

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (WKT) typu omega-3 stanowią budulec naszego organizmu, w tym mózgu. Występują głównie w rybach i owocach morza. Niewystarczająca podaż ryb, skutkuje niedoborem WKT typu omega-3. Na wykładzie opowiem jak skutecznie suplementować WKT typu omega-3 i jakie są ich prozdrowotne własności. Zastanowimy się również wspólnie nad suplementacją witaminą D – opowiem jak prawidłowo suplementować witaminę D, aby wykorzystać jej prozdrowotny potencjał, jednak nie przedawkować.

Link do wykładu: https://youtu.be/_7Ml6JOiZBs

Prośba o uzupełnienie ankiety:

Ankieta dla dzieci (google.com)

Ankieta dla osób dorosłych (google.com)

Informacje:

ADRES : Smętna 12, 31-343 Kraków

Skip to content