WARSZTATY CARVINGU CZYLI RZEŹBIENIA W OWOCACH I WARZYWACH

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Obszar: Inny obszar

Carving to sztuka wywodząca się z Dalekiego Wschodu. W krajach azjatyckich znany jest już od co najmniej kilkuset lat, ostatnio coraz bardziej popularny w Europie. Żywność jest wdzięcznym materiałem, który można wykorzystać na wiele sposobów. Z owoców i warzyw można stworzyć elementy dekoracyjne, które kładziemy na lub przy talerzu ozdabiając tym samym serwowane dania lub tworzyć osobne duże formy wykorzystywane do ozdoby całego stołu a nawet pomieszczenia. W ramach warsztatów uczestnicy będą mogli samodzielnie wykonać figurki zwierząt oraz proste ozdoby z owoców i warzyw

Informacje:

ADRES : Balicka 122, 30-149 Kraków

LOKALIZACJA WYDARZENIA : budynek WTŻ sala 0.52

Skip to content