logo-noc-naukowców w białym kolorze
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Proszę wpisać powód zamknięcia wydarzenia np. Brak dostępnych miejsc – limit został wyczerpany

Zagadkowe sorbety i desery lodowe

Opis wydarzenia:

Organizator: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Obszar: zdrowa gleba i żywność

Uczestniczy zapoznają się z metodami wytwarzania lodów, w tym techniki produkcji sorbetów z wykorzystaniem owoców i warzyw. W trakcie zajęć przedstawiona zostanie także produkcja japońskiego deseru lodowego z wykorzystaniem ciasta mochi. Zaprezentowane będą nietypowe połączenia smakowo-kolorystyczne sorbetów i deseru uzyskane dzięki dodatkowi naturalnych substancji barwiących i aromatyzujących. Przedstawiona również będzie instrukcja wytworzenia sorbetu i deseru w warunkach domowych w oparciu o produkty dostępne w handlu detalicznym.

Ważne informacje:

Adres: ul. Balicka 122, Kraków

Lokalizacja: budynek WTŻ, sala 0.135